Lotte, 22 jaar

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan Hellen’s aanpak is dat deze persoonlijk is. De gesprekken gaan over moeilijke onderwerpen maar voelen voor mij niet beladen of ongemakkelijk om over te praten door Hellens houding. Die is gastvrij maar ook zorgt ze er ook voor dat je je meteen op je gemak voelt. Waar ikzelf tegenop keek was een hele afstandelijke setting waarin ik me niet geheel op mijn gemak of veroordeeld zou voelen maar dat is bij Hellen totaal niet het geval!
 
Door de dingen die Hellen je vraagt, leer je op een andere manier naar dingen te kijken en krijg je meer inzicht in jezelf maar ook in anderen. Dit heeft mij geholpen relaxter en gelukkiger in het leven te staan en bewustere keuzes te maken.
Dit doet ze overigens niet altijd alleen, bij mij waren er bijvoorbeeld lichamelijk klachten die me tegenhielden om op een goede manier bezig te zijn met rouwverwerking. Ze heeft me toen doorverwezen naar iemand die me hier van af kon brengen, dit was erg effectief en ik vond het een bevestiging van Hellens professionaliteit dat ze hierbij hulp van een andere professional inschakelde. Al met al ben ik ontzettend blij dat er iemand is waarbij ik terecht kan met de dingen waar ik tegenaan loop en die de juiste vragen weet te stellen waardoor ik telkens weer een stukje verder kom. Na iedere afspraak kom ik weer thuis met nieuwe inzichten die alles een stukje makkelijker en fijner maken.

Een moeder

We zijn nu allemaal op de goede weg, met vallen en opstaan.
Ik vind je een open therapeut, die goed de vinger op de zere plek kan leggen en daar vervolgens mee aan de slag gaat.
Ik zal je zeker aanbevelen bij anderen.

Een jonge vrouw

Ik heb geleerd om elkaar te zeggen wat je voelt; duidelijkheid geven
Wat heel verhelderend was is hoe je met playmobile en duplo liet zien hoe de verhoudingen in mijn gezin zijn. Ik ben mij heel bewust geworden van wie ik ben en wie ik kan zijn daarin.
Mijn negatieve kijk op anderen is eigenlijk grotendeels veranderd in begrip en respect. Daar ben ik blij mee.
Zelf ben ik mijn wantrouwen in hulpverleners voor een (groot) deel verloren. Iedere keer dat we in gesprek waren groeide mijn vertrouwen (en dat was heel klein;-).