De papa en mama van Jayden (destijds 8 jaar)

"Onze zoon van toen 8/9 jaar oud had problemen op school, thuis met buitenspelen ed. Hij had een erg kort lontje en ontplofte om de gekste dingen. Ook vond hij het lastig kinderen op een normale manier te bejegenen als hij boos was...en wij als ouders en de school hadden al van alles geprobeerd, maar niet leek te helpen. Therapie dan mss? Wij ouders, vooral papa waren er nogal sceptisch over, therapie waar is dat nou goed voor zo'n therapeut die ons even zou gaan vertellen hoe wij met ons kind om moeten gaan en zegt wat we allemaal fout doen en krijgen we dan geen aantekening bij jeugdzorg en als dat dan niet helpt pakken ze ons kind dan van ons af. Maar als laatste redmiddel hebben we toch maar besloten in therapie te gaan. Na een eerste kennismaking met Hellen om te kijken wat mijn gevoel bij haar was, dacht ik dat het wel snor zat. Ook had ik aangegeven dat ik d8 dat mijn zoon hooggevoelig is. Wat na een aantal vervolg sessies ook zo blijkt te zijn. Maar hij blijkt niet alleen hooggevoelig hij heeft er ook nog eens een sterke wil bij, wat het allemaal net iets ingewikkelder maakt. Hellen bleef tijd rustig en kalm zonder enkel vooroordeel wat ik heerlijk vond en onze zoon zelf ook. De rust die ze altijd wist te bewaren en waarvan ik soms d8, dat wil ik ook kunnen ook als het me soms even te veel word, heb ik veel van geleerd. We hebben geleerd hoe hooggevoeligheid in combinatie met een sterke wil werkt en dat heeft ons veel inzicht gegeven. Onze zoon heeft ook 2x EDMR gehad en dit heeft ook geweldig geholpen. Ik kan niet meer zeggen dan dat waar we zo tegenop zagen en bang voor waren allemaal voor niks is geweest, het heeft gewoon geholpen. Onze zoon is weer relaxed en lijkt veel gelukkiger en blijer dan voorheen en dat is wat je als ouder wil voor je kind...kind zijn.