Wil van der Meer

Ruim twee jaar geleden overleed mijn man. Afgelopen najaar voelde ik mij daar steeds slechter bij. Ik had veel last van nachtmerries en herbelevingen. Daarom kwam ik bij Hellen terecht. Ze ontving me heel hartelijk en binnen 3 sessies was het voor haar duidelijk dat er met mij meer aan de hand was dan alleen een normaal rouwproces. Ze vermoedde PTSS en daarom verwees ze me door naar iemand die zeer deskundig op dat gebied is. Dankzij deze snelle doorverwijzing en de behandeling die ik daar kreeg gaat het inmiddels een heel stuk beter met mij.
Mocht ik ooit weer vastlopen dan ga ik zeker terug naar Hellen.

Reinald, 42 jaar, uit Tilburg

Beste Hellen
 
Ik kwam bij u omdat ik naast mijn rouw naar de zelfdoding van mijn lieve moeder ook nog zat met een hoop agressie door onbeantwoordde vragen. Vragen waar ik zelf op dat moment niet uit kon komen en niet goed mee kon omgaan omdat ik niet kon begrijpen dat mijn moeder een einde maakte aan haar leven. U heeft mij laten inzien dat wat zij in haar verleden heeft mee gemaakt, zeker een rol heeft gespeeld in haar keuze. Het fijne gevoel van thuis zijn, had zij altijd gehad bij haar vader en moeder. Ze had jarenlang gezorgd voor haar vader die uiteindelijk stierf op zijn 94 ste na een lang ziekte bed. Tevens had ze zelf vele lichamelijke klachten, zoals bekkenpijn, rugpijn, slechte botten, ze had reuma en artrose in haar handen en ook haar benen. Ze kon niet lang lopen, zat meermaals in de rolstoel en durfde al een tijdje niet meer op de scootmobiel na een ongelukje. Haar wereld was erg klein geworden, het warme gevoel van thuis was ver te zoeken naar de dood van haar vader. Het klutje wat mijn moeder altijd had ervaren thuis was geheel weggevallen. Ik heb veel verdriet gehad, en heb zware momenten gehad, de tools die u mij heeft aangereikt hebben mij door de kerstdagen geholpen en mij voor bereid op misschien nog zware dagen. Ik mis mijn moeder nog elke dag, maar haar zelfdoding kan ik begrijpen en heb er zelfs een beetje respect voor gekregen. Iets wat ik in het begin zeker niet had. Mijn thuis was mij afgenomen. Ondertussen heb ik weer mijn thuis gevonden en mis ik mijn moeder met blije gedachtens naar leuke tijden van vroeger. Het is tijd om weer op eigen benen te gaan staan en de hulpmiddelen te blijven gebruiken. Een nieuw jaar, een nieuwe periode met veel geluk komt er aan.