Loek, een jongere

Ik vond het bij hellen altijd erg fijn dat er tijd was om ook over andere dingen te hebben. Je komt er natuurlijk om iets te verwerken en dat is ook zeker het gene waar daar tijd aan word besteed maar tussen de bedrijven voor was het ook vaak even lachen en grappen maken. Soms had je het over dingen die iets minder met het verwerken te maken hadden maar als ik dan zo terug kijk naar die onderwerpen heeft het me stiekem zonder dat ik het in de gaten had wel erg geholpen. Dat is de kracht van Hellen ervoor zorgen dat je ook aan andere dingen toekomt dan alleen maar praten praten praten. Zo werd er ook vaak aan de hand van tekeningen gewerkt al kon ik dan niet erg goed tekenen en zei ik altijd : ‘Ja maar Hellen dat kan ik toch helemaal niet’ toch was het vaak wel lekker om ouderwets te kleuren en jawel zonder dat ik het in de gaten had was ik aan het verwerken. Je voelt dat je stappen maakt. En als dat niet werd gevoelt door mij zelf kon Hellen altijd wel goed aanvoelen hoe ver we nou eigenlijk waren. Bij mij werd dat aan de hand van speelgoed auto’s uitgelegd. Omdat ik ooit een keer zei : ‘Ik heb mijn verdriet nu geparkeerd’ en naarmate ik vaker kwam bij Hellen hoe meer de auto kon doen. Eerst konden we veilig rondjes rijden over het circuit van Zandvoort daarna op het gemakje door de bebouwde kom en uiteindelijk zelf op de snelweg. Als ik het zo vertel klinkt het net alsof ik eerder rijlessen bij Hellen heb gehad maar dat komt omdat Hellen zich aanpaste aan mij, daardoor zorgt ze er ook voor dat het leuk blijft wat ik zelf altijd erg fijn vond naast het serieuze rauw verwerken. Na dat we een heel eind waren in het verwerken zijn we overgestapt naar therapie met familie erbij. Omdat mijn gezin nu niet meer allemaal bij elkaar woont kunnen situaties veranderen maar kunnen situaties die je juist liever ziet veranderen ook niet veranderen zo was dat in de omgang die we hadden thuis vroeger en hoe die nu was. Ik zelf vond het niet fijn dat die eigenlijk hetzelfde was gebleven, Ik was vroeger altijd de Benjamin de jongste van het spel en mama’s liefste om het zo even te noemen. Nu dat de situatie veranderd was vond ik het zelf ook belangrijk dat ik uit die rol ging en de omgang met elkaar gewoon zou zijn zo als ik was. Want ik was al heel wat ouder en de Benjamin was ik allang niet meer. Omdat Hellen zo veel kanten op kan met haar talenten heb ik dus niet alleen gewerkt aan mijn verdriet en verlies maar ook aan dingen die in het dagelijks leven speelde. Hellen was ook altijd in voor een grapje dat vond ik erg fijn. Ik zelf kom uit Den Bosch en ben een echte Bosschenaar en zo nu en dan vertelde ik dan aan Hellen wat er al niet beter was in Den Bosch dan in Tilburg en konden we erg lachen. Je werkt niet alleen aan je verdriet en verlies maar bij Hellen bouw je ook een band op want ze zorgt ervoor dat je samen aan jou verlies werkt.
Kortom Hellen Tonglet is een flexibele, fijne, grappige, Tilburgse en lieve therapeut die zich goed kan aanpassen aan de situatie en aan jou.