Sandra

Bijna een jaar geleden kwam ik bij Hellen terecht. Na het overlijden van mijn vader 7 jaar geleden, overleed ook mijn moeder afgelopen jaar. Door deze gebeurtenissen kwamen er andere onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden naar de voorgrond. Dit bleken trauma's te zijn. Door middel van EMDR therapie ben ik heel erg goed geholpen. Eerst door middel van praten en in kaart brengen van de trauma's. Dit was voor mij het meest moeilijke en ik zag toen der tijd echt niet in hoe het ooit goed zou gaan komen met mij. Ik heb altijd veel moeite gehad met het uitspreken van mijn gevoelens. Dankzij de sessies met Hellen leerde ik te snappen waardoor ik ben zoals ik ben en waarom ik op een bepaalde manier handel. Ik vond het heel fijn dat Hellen structuur wist aan te brengen en geduld met mij had. Hellen is heel nuchter en kon mij goed op mijn gemak stellen. Dit was voor mij heel erg prettig want hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik écht alles kon zeggen tegen haar. Door de ruimte die ik kreeg en de vragen en uitleg die Hellen gaf, kreeg ik nieuwe en betere inzichten in mijzelf. Ik heb echt het gevoel dat ik mezelf heel goed heb leren kennen. Waardoor ik beter in staat ben mijn eigen keuzes te maken en mijn grenzen te stellen. Die zelfkennis is denk ik het meest waardevolle wat de therapie mij heeft opgeleverd. Ik voel mij nu vrij en niet meer belemmerd door kwellingen uit het verleden. Ik ben Hellen onwijs dankbaar voor hoe zij mij heeft geholpen!