Lex

Eenzaam.
Zo voel ik me na het overlijden van mijn vrouw.
In september 2014 overleed mijn vrouw aan kanker. Alles hadden we met elkaar besproken. De hele crematie hadden we samen in elkaar gezet. Ondanks dat je weet dat het gaat gebeuren, is het toch een schok die je hele leven op zijn kop zet. Voor het overlijden en ook daarna zijn er heel veel lieve mensen die er voor je zijn, maar het gemis van je partner/ maatje is na 30 jaar enorm en kan niemand ongedaan maken. Gelukkig hebben we een zoon van 23 die voor heel veel steun zorgt. We lachen en huilen en zijn er voor elkaar.
Al snel vroeg ik me af hoe ik hier mee om moest gaan. Via vrienden die ook iemand hadden verloren, kwam ik bij Hellen terecht. Je twijfelt of je dit na 3 maanden al moet doen en helpt zoiets.
Bij de intake werd al gelijk duidelijk dat alle reacties die ik had eigenlijk heel normaal zijn. Niets is apart. Ook hoe mensen om je heen reageren, na een tijdje, is gewoon. Het leven gaat voor hen door, maar voor mij niet. Ondanks dat ik er in het begin tegen op zag, ben ik blij met de gesprekken die ik met Hellen gehad heb. Ze hebben een stuk onzekerheid bij me weggenomen.
Trouwens de  impact op je leven is zo groot, dat het worstelen waar je mee bezig bent, nog wel een tijdje door zal gaan en het wordt nooit meer zoals het geweest is.