Tessa Vis-Engler, moeder van 4 kinderen

Ik ben moeder van 4 kinderen: 3 mooie jongens op aarde en een prachtig meisje in de hemel

Twee maanden na het overlijden van mij dochter Annabel – maart 2012 – voelde ik dat ik zo’n groot verdriet en het verdriet van mijn gezinsleden erbij, niet alleen kon behappen.
Van een oud klasgenoot kreeg ik het adres van Hellen Tonglet. Na een telefoongesprek en een bezoek thuis, was er de klik.
In eerste instantie was de hulpvraag voor de kinderen “als zij maar goed uit dit grote verlies en verdriet komen”. Al snel was duidelijk dat wij als ouders “hulp” nodig hadden en de jongens zich hier wel een weg in zouden vinden. Mits de ouders op het spoor blijven.
Therapeutische sessies zowel met eega als solo. Kundige doorverwijzing voor EMDR inzake mijn verhoogde spanningsniveau.
Hellen heeft mij als moeder en als mens heel veel inzichten gegeven. En nog steeds.

Als gezin hebben wij deelgenomen aan het familie weekend van Stichting Achter de Regenboog in 2013 inclusief de terugkomdag, een half jaar later. Dat weekend heeft ons veel gebracht: veiligheid; ruimte voor het verdriet; warmte en ook plezier; begrip zonder veel uitleg en warme contacten die blijven. Voor de jongens was het onuitgesproken her- en erkenning, veiligheid en plezier met lotgenoten. Een buitengewoon professioneel opgetuigd team en weekend.